Nieuws

November 2023

Podcast serie 'Media in de klas'

Ik ben tegenwoordig vaak in de klas aan de slag met de workshop 'Podcast maken'. Ik krijg vaak de vraag van leerkrachten; 'Hoe doe je dat nou? En: zou ik dat ook zelf kunnen?' Natuurlijk kan dat! Met deze eerste podcastuitzending 'Media in het onderwijs' vertel ik hoe ik samen met leerlingen uit het PO een podcastuitzending maak, wat je ervoor nodig hebt en hoe je als docent zelf met media in de klas aan de slag kunt.

Lees meer »

Workshop Podcast maken

Tijdens de laatste les bij de na-schoolse workshop mediaLab die ik mocht geven in opdracht van Cool Kunst & cultuur maakten de deelnemers samen met mij een podcastuitzending. 

Lees meer »
Oktober 2023

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten

Tijdens de herfstvakantie heb ik een mediaworkshop gegeven aan kinderen die de installatie van Judith Nab hebben bezocht.  Na de voorstelling tekenden ze hun  fantasiewereld én fotografeerde ze zichzelf in de tekening. Superleuk om te doen! Beluister de podcast om reacties van kinderen te horen.

Lees meer »

Join the groove!

Een hoorspel maken is een hele leerzame activiteit voor kinderen. Lezen, acteren en naar elkaar luisteren zijn belangrijke onderdelen. Maar als je dit uitbreidt met een muzikale activiteit dan krijgt dit hoorspel iets speciaals! Zoals in bovenstaand filmpje is terug te zien. 

Lees meer »