Muziekinstrumenten staan centraal bij de podcastserie De Herrieflat

In alle verhalen uit het boek staat een ander muziekinstrument centraal. Daarom bestaat de podcast serie ook voornamelijk uit afleveringen die gaan over een muziekinstrument bespelen. Wat is leuker om dit vanuit een kind te ervaren? Jonge muzikanten vertellen over hun ervaringen met muziekles, waarom ze voor dit instrument hebben gekozen, en waar je moet beginnen als je wil leren spelen?

"Gewoon op potten en pannen slaan"

Pien drumt nu twee jaar. Zij vertelt in deze podcastaflevering hoe zij is begonnen met drummen en wat er bij komt kijken als je wilt oefenen. De buren moet je wel te vriend houden, aldus Pien die het liefst funky ritmes speelt op haar drumstel. Of gewoon lekker met muziek meedrummen zoals zij laat horen in de podcastaflevering.

Elise wil 'zichzelf' kunnen spelen

Piano spelen vind Elise heel leuk. Ze volgt  inmiddels al drie jaar pianoles en heeft één wens; ooit het bekende pianostuk 'Für Elise' te kunnen spelen. Aan haar doorzettingsvermogen ligt het niet. Ze oefent veel en zit - volgens haarzelf - op pianoles omdat ze dit zelf graag wilde.

DuRF te zingen!

De meiden zanggroep DuRF vertelt in de podcastaflevering enthousiast waarom zij zingen zo leuk vinden. Ze heten niet voor niets DuRF! (Duende, Robin en Fleur)

Hun drie verschillende stemmen kleuren samen als mooie driestemmige zang. Beluister hier hun lied 'Vlieg naar de wolken' wat ze speciaal voor deze podcast in een akoestische versie zongen.

Quirine speelt op de viool van haar opa

'Eigenlijk wilde ik eerst klarinet leren spelen,' vertelt Quirine. 'Maar toen ik op de open dag van de muziekschool Stede Broec een viool mocht proberen, toen koos ik toch liever voor dit instrument.'

Ze speelt inmiddels vier jaar en heeft les van Gregor Overtoom.